header
Ασφάλεια και Υγιεινή των Τροφίμων

H εταιρία μας εφαρμόζει και υποστηρίζει όλα τα Συστήματα Διαχείρισης Ασφάλειας και Υγιεινής Τροφίμων (HACCP). Με υψηλό αίσθημα επαγγελματισμού και λύσεις προσαρμοσμένες κάθε φορά στον πελάτη έχουμε επιτύχει την πιστοποίηση δεκάδων συστημάτων σύμφωνα με τα Πρότυπα ISO 22000, HACCP και τα Πρωτόκολλα BRC, IFS, QS σε:

  • Διαλογητήρια - Συσκευαστήρια - Επιχειρήσεις τυποποίησης και εμπορίας νωπών φρούτων και λαχανικών
  • Επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ξενοδοχεία
  • Αρτοποιεία - Ζαχαροπλαστεία
  • Επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων / Βιομηχανία Τροφίμων
  • Επιχειρήσεις παραγωγής ζωοτροφών

 

 

Μήλα      Φρούτα

Τι είναι το HACCP;

 

Τα Συστήματα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων (HACCP), όπως το ISO 22000, βασίζονται σε μια συστηματική, οικονομική και ουσιαστική προσέγγιση πρόβλεψης, πρόληψης και αποφυγής κινδύνων στο τελικό προϊόν. Ουσιώδες κομμάτι αποτελεί ο προσδιορισμός των κάθε είδους κινδύνων (χημικών, φυσικών και μικροβιολογικών) οι οποίοι μπορούν να εμφανισθούν σε κάποιο στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας από την παραλαβή της πρώτης ύλης έως την τελική διάθεση προς κατανάλωση (παρασκευή, επεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία, αποθήκευση, μεταφορά, διανομή και διακίνηση και προσφορά προς κατανάλωση).

 

Τα συστήματα αυτά προβλέπουν την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου τα οποία εστιάζουν κυρίως στον προληπτικό έλεγχο και ανάλυση παρά στον έλεγχο και την ανάλυση του τελικού προϊόντος. Με τον τρόπο αυτό μπορεί η εταιρία να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν προκαλούν βλάβη στον καταναλωτή.

 

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε. 852/2004 για την υγιεινή των τροφίμων και 178/2002 για τον καθορισμό των γενικών αρχών και απαιτήσεων της νομοθεσίας για τα τρόφιμα όλες οι επιχειρήσεις εμπλεκόμενες σε μια τουλάχιστον από τις προαναφερθείσες δραστηριότητες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν και να τηρούν διαδικασίες σύμφωνα με τις αρχές του ΗΑCCP.

 

Τι περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες μας:

  • Διαγνωστική μελέτη / Έλεγχος προόδου με τακτικές επισκέψεις
  • Καθιέρωση Κανόνων Ορθής Υγιεινής Πρακτικής (GHP)
  • Καθιέρωση νομοθετικού πλαισίου και παρακολούθηση αυτού
  • Διεξαγωγή ανάλυσης κινδύνων
  • Εγκατάσταση προληπτικών μέτρων ελέγχου
  • Καθιέρωση προαπαιτούμενων προγραμμάτων και σχεδίου HACCP
  • Σχεδιασμός και τεκμηρίωση όλου του έγγραφου συστήματος
  • Εκπαίδευση όλου του εμπλεκόμενου προσωπικού
  • Ανασκόπηση - Εσωτερική Επιθεώρηση - Βελτίωση
  • Προετοιμασία Πιστοποίησης

 

 

Πλεονεκτήματα εφαρμογής HACCP:

  • Κάλυψη απαιτήσεων της νομοθεσίας και των πελατών σχετικά με την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων. Τεκμηριωμένη παραγωγή ασφαλών προϊόντων και η επιχείρηση μπορεί να περάσει με επιτυχία αποιονδήποτε έλεγχο των αρμόδιων αρχών
  • Μείωση οικονομικών απωλειών, λόγω ελαχιστοποίησης παραγωγής ακατάλληλων προϊόντων
  • Ελάττωση απόρριψης και καταστροφής προϊόντων
  • Βελτιστοποίηση διεργασιών και διαχείρισης πόρων
  • Αύξηση παραγωγικότητας
  • Μείωση ελέγχων και δαπανηρών αναλύσεων στο τελικό προϊόν
  • Αύξηση εμπιστοσύνης των καταναλωτών προς την εταιρία και τα προϊόντα της
  • Αύξηση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων έναντι ομοειδών επιχειρήσεων που δεν εφαρμόζουν τέτοια συστήματα
  • Καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση του προσωπικού
  • Βελτίωση σχέσεων με την τοπική κοινότητα και τις κρατικές υπηρεσίες ελέγχου
  • Επικέντρωση στα κρίσιμα σημεία της διαδικασίας

 

Είσοδος Μελών

additional-info

Μέσω της υπηρεσίας μπορείτε να βλέπετε πληροφορίες για τους πιστοποιημένους παραγωγούς που εντάσσονται στις διαδιακασίες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Γεωργικής παραγωγής που παρέχει η NOVACERT.

Αν γνωρίζετε τον κωδικό ιχνηλασιμότητας παραγωγού πληκτρολογήστε τον στο αντίστοιχο πεδίο.
Διαφορετικά επιλέξτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει και ή τον νομό παραγωγής των προϊόντων και αναζητήστε τους πιστοποιημένους παραγωγούς.
Newsletter
Επιλέξτε το Newsletter που σας ενδιαφέρει
Καταχωρίστε το email σας